Golf

LED strålkastare gör skillnad på golfbanan i Antalya

Det finns en fantastisk golfbana i Antalya som ligger beläget i Turkiet. Golfbanan är en fröjd att spela på och den som har chansen att åka hit får inte missa att ta denna chans. Det som jag personligen tyckte var häftigt med Maxx Royal Belek banan var att spela på greenen vid skymning. Banan hade nyligen fått ny led belysning vilket möjligtgör spel även under sena kvällar. Totalt så har man monterat 379 st strålkastare led för att återskapa ett naturligt dagsljus. Hur fungerar detta i praktiken tänker många golfare? Men faktum är att upplevelsen att spela här är helt över förväntan!

Fredrik från Ljusgiganten bidrar med sin kunskap

Ljusgiganten är ett svenskt företag som levererar kvalitativ belysning både inom och utanför sveriges gränser. Jag talade med Fredrik som är teknisk ansvarig hos Svealight för att ställa lite frågor om vilka fördelar det finns med led lampor och han förklarade att led i allmänhet drar betydligt mindre ström och är därför mer kostnadseffektiva. Men det tar inte stopp där, utan det finns många fördelar med led teknologin som glöms bort menar Fredrik. Medan halogen har en negativ inverkan på miljö och natur så är led lampan den raka motsatsen. Lägre koldioxid utsläpp i atmosfären, inga farliga metaller och lägre värmeutveckling är bara några av en rad fördelar led teknologin har över den traditionella halogen teknologin. För dig som vill veta mer om led så rekommenderar jag att du besöker webbsidan lysrörsarmatur.se, där kan du läsa om fördelar med att byta till led i din bostad.